No bake mini cheesecake

No bake mini cheesecake, je leest het goed, je hebt hier geen oven voor nodig! Je maakt de bodem met gevuld speculaas, die je bijvoorbeeld koopt bij de bakker. Dit verkruimel je en druk je in een mini muffinvorm. Door de amandelspijs in de speculaas wordt de bodem goed stevig en hoef je hier verder niet veel meer aan te doen. Handig! Dan de cheesecake vulling. Die maak je met MonChou en slagroom. De slagroom klop je op, vervolgens meng je die twee door elkaar. Dit mengsel breng je op smaak met vanille-extract, sinaasappelrasp en een beetje van het sap. Een hemelse combinatie!

Benodigdheden:

  • bakblik voor mini muffins
  • 12 mini muffin vormpjes
  • Standmixer of handmixer
  • Zesteur
     

Ingrediënten:

  • 150 gram gevuld speculaas
  • 150 gram monchou
  • 100 gram slagroom
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 sinaasappel
     

Instructies:

  1. Verkruimel het gevuld speculaas met een keukenmachine of doe het met de hand. Doe de vormpjes in het bakblik. Neem een eetlepel van het speculaaskruim, kneed tot een balletje en druk in ieder vormpje het balletje plat. Dit is de bodem.
  2. Gebruik een zesteur om sliertjes te maken van de sinaasappel. Heb je geen zesteur, dan kun je ook een dunschiller gebruiken en de schilletjes dun te snijden, of gebruik een rasp. Rasp ook 1 tl sinaasappel voor de roomvulling.
  3. Klop de slagroom in een standmixer of met een handmixer stevig, voeg al kloppend de suiker toe. In een andere kom, roer de MonChou los samen met het vanille-extract en 1 el sinaasappelsap. Voeg ook de 1 tl sinaasappelrasp toe en meng tot een glad geheel. Voeg het MonChou mengsel toe aan de kom met slagroom en klop nog kort tot alles vermengd is.
  4. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Dit kun je met een lepel doen of gebruik een spuitzak. Je kunt ook een ziplock-zakje gebruiken, doe hier het mengsel in en knip een hoekje af, zo heb je ook een spuitzak.
  5. Zet de mini cheesecakes in de koelkast en laat minstens 4 uur stevig worden. 
  6. Meng de sinaasappelsliertjes met 1 el kristalsuiker, schep om. Doe het in een kom, dek af en laat staan in de koelkast tot gebruik. Verdeel de sliertjes tot slot over de mini cheesecakes als ze stevig zijn.

     

Dit smaakvolle recept, geïnspireerd op het seizoen, is ontstaan in samenwerking met Marcella van Borrels & Bites, die ons altijd voorziet van een recept van de maand, gemaakt met tools van onze kookafdeling! Bezoek haar website voor meer smakelijke recepten.​Laat ons weten wat je ervan vindt deel je creatie op social media, vergeet niet @epbeerepoot.cooking en @borrelsenbites te taggen! #ReceptVanDeMaand #EPBeerepootCooking