Groot assortiment vrijstaande koelvriescombinaties

In de winkels van EP:Beerepoot vindt u een uitgebreid assortiment vrijstaande koelkasten. Vindt de Italiaanse retro koelvriescombinatie van Smeg die bij u past of kom kijken in onze winkel in Hoorn naar een uitzonderlijk groot assortiment Amerikaanse koelkasten van LG, Samsung, Siemens en Hisense. Samen met de koelvriescombinaties van onder andere Bosch, Siemens en Liebherr hebben wij voor u een zo compleet mogelijk aanbod. Op zoek naar een iets compactere, losse koelkast of vriezer? Onze ervaren medewerkers vertellen u er graag alles over.

Energie besparen met EP:Beerepoot

U zou zeggen: hoe langer u met een apparaat doet, hoe zuiniger. Toch is dat nog maar de vraag. koelkasten en koelvriescombinaties zijn de afgelopen tien jaar veel zuiniger geworden. Daarom loont het soms om uw oude, nog werkende apparaat te verruilen voor een zuiniger exemplaar. De besparing weegt dan op tegen de kosten. Dus, wanneer loont het om een oude koelkast te vervangen? 

Over het algemeen geldt: hoe ouder de koelkast, hoe gunstiger de aanschaf van een nieuwe koelkast is voor uw portemonnee én voor het milieu. Een rekenvoorbeeldje:

  • Een koel-vriescombinatie van 7 jaar oud gebruikt jaarlijks 350 kWh (€80,-) aan stroom; 
  • Een koel-vriescombinatie van 20 jaar oud zelfs 500 kWH (€115,-) per jaar;
  • Een nieuwe koel-vriescombinatie met energielabel A+++ gebruikt 150 kWH (€35,-) per jaar;
  • De vervanging van het 20 jaar oude exemplaar levert dan een besparing op van €80,- per jaar;
  • Zou de nieuwe koelkast €600,- kosten, dan heeft u de investering dus na ongeveer 7 jaar terugverdiend. 

Zeker weten of omruilen voor u de moeite waard is? Kom dan voor een persoonlijk en deskundig advies op maat naar een van onze winkels.