Pumpkin Spice Espresso Martini

Bij EP:Beerepoot weten we dat samen genieten nog specialer wordt met onze Pumpkin Spice Espresso Martini. Waarom? Omdat pumpkin spice de smaak van de herfst is! Als je het nog niet hebt geproefd, is dit je kans. We hebben een heerlijk recept voor je. Voor deze cocktail bereiden we een pumpkin spice siroop voor. Je kunt deze natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is niet alleen lekkerder, maar ook voordeliger. En als bonus, je huis zal heerlijk ruiken!

De siroop bevat onder andere pumpkin spice mix en pompoenpuree. Deze twee ingrediënten moet je voorbereiden. Gelukkig is het niet veel werk! Bekijk hier hoe we de pompoenpuree hebben gemaakt.

En dan is er de pumpkin spice mix. Dit is een combinatie van warme en kruidige specerijen. Zeker in de herfstmaanden kun je deze mix in de winkel vinden. Als je de specerijen al in huis hebt, hoef je ze alleen maar te combineren. Echt heel eenvoudig. Hier vind je ons recept voor pumpkin spice mix.

 

Benodigdheden:

 • Shaker (of jampot)
 • Zeefje of strainer
 • Martiniglas of ander mooi glas
 • 45 ml vodka
 • 1 verse espresso
 • 15 ml koffielikeur (Kahlua of Tia Maria)
 • 7 ml pumpkin spice siroop (zie ons recept op de website)
 • 2 digestive koekjes of andere biscuit
 • 1/2 tl pumpkin spice mix (optioneel)
 • Ijsblokjes
   

Instructies:

 1. Koel je glas voor door er wat ijsblokjes in te doen of zet het kort in de vriezer.
 2. Kruimel de koekjes. Dit kun je met een hakmolen doen of doe de koekjes in een (ziplock) zakje en knijp de koekjes fijn. Leg de koekruimels op een bordje. Zet nog een bordje klaar en giet hier een beetje pumpkin spice siroop op.
 3. Zet de espresso. Vul je shaker met de espresso, vodka, koffielikeur en pumpkin spice siroop. Wacht nog even met het ijs toevoegen.
 4. Bereid je glas voor. Haal het uit de vriezer of haal het ijs eruit. Doop de bovenkant van het glas in het bordje met de siroop en vervolgens in de koekkruimels. Je hebt nu een koekrand.
 5. Voeg ijsblokjes toe aan de shaker en shake met veel kracht zo'n 12-15 seconden.
 6. Schenk de cocktail uit, zonder ijs, met behulp van een zeefje of strainer in het cocktailglas. Schud de shaker een beetje op het einde zodat je zoveel mogelijk van de schuimlaag in het glas krijgt.
 7. Strooi er eventueel nog wat pumpkin spice mix overheen.

 

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Borrels & Bites, waar we samen de passie voor smaakvolle drankjes en hapjes delen. Borrels & Bites is de perfecte plek om inspiratie op te doen voor je volgende borrel of feestje!