Pesto Poffertjes met Burrata

Lekkere, hartige poffertjes met pesto. Leg ze op een bord met een bol burrata erbij, smullen! Strooi er nog wat verse basilicum overheen en geroosterde pijnboompitjes. Een heerlijke snack of serveer het als borrelhapje. Iedere maand mag ik een recept verzinnen met tools, apparatuur of producten uit de winkel van EP:Beerepoot. Die poffertjespan had ik al een tijdje terug zien staan in de winkel en idee voor de pesto poffertjes was al snel ontstaan! Zo’n pan is echt een must-have. Deze is gemaakt van gietijzer, hierdoor bak je het pefecte poffertje. Zowel hartig als zoet. Ook de mooie dikke, houten plank en het bord van Bunzlau Castle komt uit de winkel. Zeker een bezoekje waard, want de Bunzlau Castle collectie is om hebberig van te worden.

Ingredienten:

Groene pesto:

  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 90 ml extra vierge olijfolie
  • Zout
     

Poffertjes:

  • 3 tl groene pesto
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 230 ml melk
  • snufje zout
  • 20 gram gesmolten ongezouten roomboter (+extra om te bakken)
     

Overig:

  • 1 bol burrata
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 tl groene pesto
  • 1-2 el Parmezaanse kaas
  • ​3-4 blaadjes verse basilicum
     

Benodigdheden:

  • Food processor of staafmixer
  • spuitfles
  • ​poffertjespan
     

Instructies:

Groene Pesto:

  1. Meng tot een homogene massa en breng op smaak met zout.
  2. Als je kant-en-klare pesto hebt gekocht in de supermarkt, kun je dit deel van het recept overslaan.
  3. Doe de verse basilicum met de knoflook, Parmezaanse kaas en extra vierge olijfolie in een food processor of in een hoge beker als je een staafmixer gebruikt.


Poffertjes:

  1. Spuit in alle kuiltjes wat beslag, net tot de rand. Als de bovenkant van het beslag iets gestolt is en er belletjes verschijnen, kun je de poffertjes omdraaien. Bak nog 1-2 minuten tot ze helemaal gaar zijn.
  2. Smelt de roomboter.
  3. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, zout en het ei met een garde.
  4. Voeg de helft van de melk toe en klop tot een glad beslag, voeg daarna de overige melk toe. Meng tot slot de gesmolten roomboter door het beslag.
  5. Doe het beslag in de spuitfles. Heb je geen spuitfles, gebruik dan een lepel om het beslag in de pan te gieten.
  6. Verhit de poffertjes pan op hoog vuur. Als de pan goed heet is verlaag je het vuur en voeg je de roomboter toe. Zorg ervoor dat alle kuiltjes ingevet zijn.


Samenstellen:

  1. Bestrooi eventueel met wat zout
  2. Leg de poffertjes op een bord. Leg hier de bol burrata bij en scheur het iets open.
  3. Schep 2-3 tl groene pesto over het geheel en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten, zonder olie of boter, tot de pitjes verkleuren. Let op! Blijf hierbij, want de pitjes kunnen snel zwart worden. Haal direct uit de pan wanneer ze een goede kleur hebben
  5. Snijd wat verse basilicum grof. Strooi dit over het geheel samen met de geroosterde pijnboompitten.

 

Meer recepten bekijken? Neem dan een kijkje op de website van Borrels&Bites!