
Bowl met biefstuk, avocado, komkommer, edamame en rijst
Bowl met biefstuk, avocado, komkommer, edamame en rijst met een dressing van Japanse mayonaise en sojasaus. Dit recept heb ik zo vaak gemaakt de laatste tijd. Het is makkelijk om te maken, snel klaar en ontzettend lekker!
Bowl met biefstuk – alles op een rijtje
- Ik bak de biefstuk in de olie voor een neutrale smaak, dit vind ik het lekkerste bij de overige ingrediënten. In de boter bakken kan ook.
- De biefstuk bak ik 1 á 2 minuten per kant. Voor meer garing kun je de baktijd iets verlengen.
- Je kunt varieren met de overige ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld bimi toe, verse bladspinazie of wortel.
- De dressing is erg makkelijk, hier gebruik ik Japanse mayonaise (Kewpie) voor. Je kunt ook gewone mayonaise gebruiken als je dit niet kunt vinden of in huis hebt.
Dit recept is ontstaan in samenwerking met EP:Beerepoot Cooking. De plek waar je hoogwaardige tools en apparatuur vindt voor in de keuken. Ik heb al mijn pannen daar gekocht. Sinds een tijd bak ik het liefst alleen nog in RVS of gietijzeren pannen. De pan waar ik de biefstuk in heb gebakken voor dit recept, is een Demeyere RVS pan. Wat een kwaliteit! Ga zeker eens langs in de winkel in Hoorn als je fan bent van mooie merken en mooie spullen voor in de keuken.
Benodigdheden:
- koekenpan
- kookpan
- • Demeyere kookpan
- • Demeyere RVS pan
- • Zwilling mes
- • Schalen van Bunzlau Castle
Ingrediënten:
- 150 gram kogelbiefstuk
- 75 gram zilvervliesrijst - of andere rijst naar keuze
- 1/2 avocado
- 1 kleine komkommer
- 1 lente-ui
- 50 gram edamame (diepvries)
- 2 el kewpie mayonaise
- 2 tl sojasaus
- 1 el sesamzaad
- peper en zout
- olie om in te bakken
Instructies
- Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast om op temperatuur te komen. Breng op smaak met peper en zout aan beide kanten.
- Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking.
- Snijd de avocado in plakken en doe dit ook met de komkommer. Snij de lente-ui in dunne ringen. Kook de edamame boontjes 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Laat een koekenpan goed heet worden en verwarm hier de olie in. Bak de biefstuk 1 á 2 minuten per kant. Haal uit de pan en pak de biefstuk losjes in met aluminiumfolie. Laat nog 5 minuten rusten. Snijd daarna de biefstuk in plakjes (tegen de draad in).
- Meng de kewpie mayonaise met sojasaus voor de dressing.
- Doe de rijst in een kom, leg hier de plakjes avocado, komkommer en edamame bij. Verdeel de dressing hier overheen.
- Leg de biefstuk hierop en garneer met lente-ui en sesamzaad.
Dit smaakvolle recept, geïnspireerd op het seizoen, is ontstaan in samenwerking met Marcella van Borrels & Bites, die ons altijd voorziet van een recept van de maand, gemaakt met tools van onze kookafdeling! Bezoek haar website voor meer smakelijke recepten.
Laat ons weten wat je ervan vindt deel je creatie op social media, vergeet niet @epbeerepoot.cooking en @borrelsenbites te taggen! #ReceptVanDeMaand #EPBeerepootCooking