Ovenschotel met prei, kerrie, gehakt, aardappel en kaas

Ovenschotel met prei, gehakt, kerrie, aardappel en kaas. Romig gemaakt door het toevoegen van créme fraîche. Makkelijk om te maken en ontzettend lekker! De combinatie van prei, gehakt en kerrie is heerijk. Marcella van Borrel & Bites heeft er ook nog doperwten aan toegevoegd want die had ze nog in de vriezer liggen. Je zou er ook andere groenten aan toe kunnen voegen, die je nog hebt liggen of gewoon waar je trek in hebt. Denk aan bloemkool, broccoli of paprika. Maak er je eigen combinatie van!

Marcella heeft voor het recept de kleine ovenschaaltjes van Le Creuset gebruikt, je kunt dit natuurlijk ook in een grote ovenschaal maken. Dit recept is voor twee personen. Houd daar dus rekening mee bij het uitzoeken van een ovenschaal. 
 

Benodigdheden:

  • hapjespan
  • Steelpan
  • ovenschaal - 2 kleine of 1 grote

Ingrediënten:

  • 400 gram krieltjes - voorgekookt
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 prei
  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 el kerriepoeder
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gram goudse kaas geraspt
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • 2 el krulpeterselie - fijngehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de prei in dunne ringen en was dit goed schoon onder de kraan. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de krieltjes.
  3. Kook de krieltjes in ruim water met wat zout in ongeveer 8 minuten tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Giet af en bewaar apart.
  4. Verhit wat olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg nu de knoflook toe en het kerriepoeder, roer door tot alles vermengd is. Voeg dan de prei toe en bak 5-6 minuten mee tot de prei zacht is.
  5. Doe de doperwten erbij en de crème fraîche, meng alles goed door elkaar en laat ongeveer 5 minuten doorgaren. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  6. Plet de aardappels met een pureestamper (of de bolle kant van een lepel) tot grof. Voeg een 1/3e deel van de kaas toe en meng dit er doorheen.
  7. Vul de ovenschaaltjes of één grote ovenschaal met het gehakt- preimengsel. Verdeel de aardappel hier overheen en strooi de overige kaas hier overheen. Verwarm de ovenschaal(tjes) in de oven tot de bovenkant krokant en goudgeel is en de kaas gesmolten is en bubbelt.
  8. Garneer met fijn gehakte krulpeterselie.

Dit smaakvolle recept, geïnspireerd op het seizoen, is ontstaan in samenwerking met Marcella van Borrels & Bites, die ons altijd voorziet van een recept van de maand, gemaakt met tools van onze kookafdeling! Bezoek haar website voor meer smakelijke recepten.

​Laat ons weten wat je ervan vindt deel je creatie op social media, vergeet niet @epbeerepoot.cooking en @borrelsenbites te taggen! #ReceptVanDeMaand #EPBeerepootCooking