Rosé Sangria met rood fruit

Rode sangria is vol van smaak, lekker met een goede rode Spaanse wijn, veel vers fruit en vaak ook iets kruidigs van bijvoorbeeld kaneel. IJskoud het lekkerst! De kunststof kan en glazen zijn van het merk Omada, de gebruikte koeltas van het merk Beau Elliot, waar precies een fles wijn en een flesje water in past! De producten zitten in Menastyl Clementine bewaardoosjes. Deze zijn van glas, zijn schok- en krasvast en in de doosjes blijven geen smaakjes of geur achter en ze zijn bestendig tegen de vriezer, koelkast, oven en magnetron. Al deze (picknick) producten vind u natuurlijk bij ons in de winkel in Hoorn. Hier staat ook een hele serie Bunzlau Castle picknick servies, zo mooi en óók kunststof!

Ingredienten:

  • 750 ml Spaanse Rosé
  • 150 ml Cointreau (optioneel) – of 1-2 el poedersuiker
  • 250 ml bruiswater
  • 6-8 aardbeien
  • 6-8 frambozen
  • 1 perzik
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 takjes verse munt
  • ijsblokjes

 

Benodigdheden:

  • grote kan
  • lange lepel

 

Instructies:

  1. Snijd de nectarine in plakjes of partjes en de aardbei in plakjes of halveer ze.

  2. Kneus de munt door de takjes een paar keer in je handen te knijpen.

  3. Vul de kan met ijsblokjes en doe het fruit en de munt hierbij.

  4. Schenk hierover de rosé en eventueel de Cointreau (zie tips als je de Cointreau weglaat) Top met bruiswater.

  5. Roer alles een keer om en serveer direct.

  6. Cheers!


Je kunt de sangria 1 of 2 uur van te voren klaarmaken. Niet veel langer anders wordt het fruit te zacht.Vul dan de kan met de rosé het fruit en de takjes munt. Voeg vlak voor serveren de ijsblokjes en het bruiswater toe. Liever geen Cointreau? Voeg dan 1-2 poedersuiker toe (of naar smaak) voor de zoete toevoeging.
 

Meer recepten bekijken? Neem dan een kijkje op de website van Borrels&Bites!