Baked Oats met Blauwe Bessen en Amandel

Proef de winter met ons januari recept: Baked Oats met blauwe bessen en amandel, een heerlijk gezond ontbijt dat aanvoelt als een traktatie! Dit gezonde en smaakvolle gerecht wordt nog beter met de juiste tools! Dankzij de Zwilling FRESH & SAVE bewaardozen blijven ingrediënten vers en georganiseerd. De vacuümpomp zorgt voor een luchtdichte afsluiting, perfect voor havermout, noten en granola.

Ingredienten:

  • 100 gram havermout

  • 1 rijpe banaan

  • 2 eieren

  • 2 el honing

  • 1 tl bakpoeder

  • Snufje zout

  • Olie om bakvorm in te vetten

  • 100 gram blauwe bessen

  • 30 gram ongebrande amandelen, grof gehakt

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C (boven-en-onder-warmte).

  2. Doe de havermout, banaan, eieren, 2 el honing en het bakpoeder in een blender of hoge kom als je een staafmixer gebruikt. Blend tot alles vermengd is.

  3. Vet de ovenschaal (15x10 cm of 4 kleine ovenschaaltjes) in met olie en giet het mengsel erin.

  4. Hak de amandelen grof, houd een beetje over voor de topping. Voeg de gehakte amandelen en de blauwe bessen toe aan de ovenschaal en schep voorzichtig om tot alles goed verdeeld is.

  5. Bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven, totdat het goudbruin en gaar is.

  6. Verdeel de warme baked oats over de kommen, schep er Griekse yoghurt bij. Garneer met extra blauwe bessen, gehakte amandelen en een drizzle honing.

  7. Geniet van dit heerlijke ontbijt!


    Lekker voor erbij:

  • Griekse yoghurt (10% vet)

  • Extra blauwe bessen (garnering)

  • Honing naar smaak

     

Dit smaakvolle recept, geïnspireerd op het seizoen, is ontstaan in samenwerking met Marcella van Borrels & Bites, die ons altijd voorziet van een recept van de maand, gemaakt met tools van onze kookafdeling! Bezoek haar website voor meer smakelijke recepten.​Laat ons weten wat je ervan vindt deel je creatie op social media, vergeet niet @epbeerepoot.cooking en @borrelsenbites te taggen! #ReceptVanDeMaand #BakedOats #EPBeerepootCooking