Geroosterde pompoensoep
De smaken van de herfst met een Midden-Oosters tintje. U brengt de soep namelijk op smaak met ras el hanout. Een hele goede combinatie met de zoete pompoen. Door het poffen van de knoflook wordt de knoflook zachter van smaak. Het is lekker om de pompoensoep nog af te maken met wat Muhammara, yoghurt en hazelnoten. Strooi er nog wat peterselie over en serveer met lekker brood. Bekijk hieronder het hele recept.
Ingrediënten/ benodigdheden:
- 1 flespompoen
- 1 ui
- 1 el ras el hanout
- 1/2 bol knoflook
- 1 liter groentenbouillon
- handje hazelnoten
- 4 el Turkse yoghurt 10 %
- 4 tl muhammara
- naar smaak verse bladpeterselie
- olijfolie
- peper en zout
- brood voor erbij optioneel
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de boven- en onderkant van de flespompoen, snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in grove stukken. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
-
Pel de ui en snijd in parten. Snijd een klein stukje van de bovenkant van de knoflook. Neem een stukje aluminiumfolie, leg hier de halve knoflookbol in, besprenkel met wat olijfolie en vouw de folie dicht.
-
Leg de pompoen en ui op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en strooi de ras el hanout erover. Schep om totdat alles goed bedekt is. Breng op smaak met peper en zout. Leg de knoflook in de folie ook op de bakplaat en bak het geheel 20-25 minuten in de oven op 180 graden. Rooster de laatste 10 minuten ook de hazelnoten mee.
-
Bereid de groentenbouillon. Verhit na de baktijd een ruime pan op middelhoog vuur met wat olijfolie. Doe de pompoen en ui in de pan. Haal de knoflook uit de folie, knijp de knoflook uit de schil en voeg toe aan de pan. Doe de bouillon erbij, breng aan de kook en laat nog 10 minuten op zacht vuur koken met de deksel op de pan.
-
Pureer na de kooktijd de soep glad met een staafmixer of blender. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en top met yoghurt, muhammara, hak de hazelnoten grof en voeg deze ook toe. Serveer met lekker brood.
Dit smaakvolle recept, geïnspireerd op het seizoen, is ontstaan in samenwerking met Marcella van Borrels & Bites, die ons altijd voorziet van een recept van de maand, gemaakt met tools van onze kookafdeling! Bezoek haar website voor meer smakelijke recepten.​Laat ons weten wat je ervan vindt deel je creatie op social media, vergeet niet @epbeerepoot.cooking en @borrelsenbites te taggen! #ReceptVanDeMaand #EPBeerepootCooking