Red Velvet hart met Cream Cheese
Oh lala! Met deze cake gaat liefde zeker door de maag. Smeuïge Red Velvet Cake met een Cream Cheese Swirl binnenkant. Daar bovenop lekkere glazuur, afgetopt met rood fruit. Of je het nu voor je geliefde maakt, voor je zelf om je vrienden, iedereen wordt blij van deze cake. Succes gegarandeerd!
Ingredienten:
Red velvet cake:
- 280 gram roomboter ongezouten op kamertemperatuur
- 400 gram suiker
- 3 ei op kamertemperatuur
- 1 eidooier op kamertemperatuur
- 1.5 tl vanille-extract
- 270 gram bloem
- 20 gram cacao
- 1/2 tl zout
- 240 gram karnemelk
- 1 tl baking soda = 1 zakje
- 2 tl witte wijnazijn
- Rode kleurstof
- Bakspray
Cream cheese vulling:
- 250 gram cream cheese – bij voorkeur Philedelphia
- 1 el roomboter ongezouten op kamertemperatuur
- 60 gram poedersuiker
- 1 eidooier op kamertemperatuur
- 1/2 tl vanille-extract
Cream cheese glazuur:
- 150 gram poedersuiker (1)
- 1 el roomkaas
- 2-3 el melk
Topping:
- Rood fruit naar keuze
- Verse munt
Instructies:
- Verwarm de oven voor op onder-en-boven-warmte op 180 C.
- Mix de boter met de suiker luchtig in 3-4 minuten.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, wacht met het volgende ei tot de vorige is opgenomen.
- Meng in een andere kom de bloem met de cacao en het zout.
- Voeg nu de helft van het bloem-cacaomengsel toe aan de opgekolpte boter, als dit is opgenomen voeg je de helft van de karnemelk toe. Meng tot het is opgenomen, niet veel langer.
- Voeg de andere helft van het bloem-cacaomengsel toe en tot slot de karnemelk.
- Voeg de baking soda toe aan het beslag en de witte wijnazijn.
- Voeg als laatste de rode kleurstof toe en meng tot je de gewenste kleur hebt.
Cream cheese vulling
- Klop de roomkaas los en luchtig met een mixer. Voeg de roomboter, het vanille-extract en de eidooier toe.
- Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe tot je een egaal en luchtig mengsel hebt.
Samenstellen
- Vet de bakvorm in, dit gaat het makkelijkste met een bakspray. Heb je dit niet, doe het dan met wat (gesmolten) roomboter, gebruik dan wel een bakkwast om zeker te zijn dat de boter goed verdeeld is.
- Doe 2/3e van het beslag in de bakvorm. Maak met de bolle kant van een lepel een soort ‘gootje’ waarbij de zijkanten van het beslag iets omhoog gaan. Schep hier de cream cheese vulling op.
- Schep er tot slot het laatste deel van beslag overheen. Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om eventuele luchtbellen weg te halen.
Bakken
- Bak de cake 1 uur en 5 minuten in het midden van de oven. prik na de baktijd een satéprikker in de cake, als deze er schoon uit komt, is de cake gaar.
- Laat de cake in zijn vorm, 30 minuten staan (met de open kant boven) op een rekje.
- Draai de vorm daarna om op een bord en laat 5 minuten zo staan, pas dan verwijder je de bakvorm.
- Laat de cake helemaal afkoelen.
Cream cheese glazuur
- Meng de roomkaas met de poedersuiker met een mixer tot het egaal is. Voeg de melk toe en mix tot je de gewenste dikte hebt.
- Schep de glazuur over de afgekoelde cake. Verdeel het rood fruit en de verse munt over de cake.
Dit smaakvolle recept, geïnspireerd op het seizoen, is ontstaan in samenwerking met Marcella van Borrels & Bites, die ons altijd voorziet van een recept van de maand, gemaakt met tools van onze kookafdeling! Bezoek haar website voor meer smakelijke recepten.​Laat ons weten wat je ervan vindt deel je creatie op social media, vergeet niet @epbeerepoot.cooking en @borrelsenbites te taggen! #ReceptVanDeMaand #EPBeerepootCooking