Kabeljauw met chorizo uit de oven

Kabeljauw met chorizo uit de oven, een heerlijke combinatie. De kabeljauw is zacht van smaak, de chorizo is kruidig. De kabeljauw en de worst worden samen in een ovenschaal bereid, waarbij de olie uit de chorizo vrijkomt en een heerlijke smaak aan het gerecht geeft. Een extra tip is om er wat stokbrood bij te serveren en dit in de chorizo-olie te dippen. Halle-luja!  Dit is een heel makkelijk recept waar niet veel voor hoeft te worden gedaan, de oven doet het meeste werk. Snijd wat zongedroogde tomaat fijn en leg dit op de kabeljauw, snijd de worst, leg alles in een ovenschaal en klaar!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram kabeljauw
  • 100 gram chorizo
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2-3 el verse platte peterselie
  • Extra vierge olijfolie
  • 100 gram rucola
  • Peper en zout
  • Stokbrood (optioneel)

 

Benodigdheden (verkrijgbaar bij EP:Beerepoot):

  • Ovenschaal
  • Spiraalsnijder of dunschiller/kaasschaaf
  • Koekenpan
  • Schaal vis wit 
  • Schaal vis blauw 
  • Glas blauw 
  • Bewaarpot vis
  • Le Creuset pan 
     

Bereidingswijze:

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Voorbereiden: Doe wat olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met peper en zout en leg de vis in de schaal. Snijd de chorizo in halve maantjes en leg deze om de kabeljauw heen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en verdeel deze over de kabeljauw.
  3. Citroen toevoegen: Snijd een citroen in kwarten. Besprenkel het sap van één partje citroen over de vis en leg twee stukken in de ovenschaal bij de vis. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak 15-20 minuten, tot de kabeljauw gaar is en de chorizo gebakken.
  4. Courgetti maken: Maak courgetti van de courgette met een spiraalsnijder. Heb je die niet, maak dan linten met een dunschiller of een kaasschaaf. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de peterselie grof.
  5. Bakken: Verhit ruim olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakjes knoflook 30 seconden terwijl je de pan af en toe beweegt. Voeg dan de courgetti en de peterselie toe. Schep alles goed om en bak 3-4 minuten. Besprenkel met wat citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveren: Verdeel de rucola over de borden en leg hier de courgetti op. Leg de kabeljauw erbij en verdeel de chorizo eromheen. Schep wat van de heerlijke chorizo-olie over het geheel. Heerlijk om een stokbroodje te dippen in de olie!

 

Dit smaakvolle recept, geïnspireerd op het seizoen, is ontstaan in samenwerking met Marcella van Borrels & Bites, die ons altijd voorziet van een recept van de maand, gemaakt met tools van onze kookafdeling! Bezoek haar website voor meer smakelijke recepten.​Laat ons weten wat je ervan vindt deel je creatie op social media, vergeet niet @epbeerepoot.cooking en @borrelsenbites te taggen! #ReceptVanDeMaand #EPBeerepootCooking