Crispy spruitjes uit de Airfryer met Ricottacreme

Deze crispy spruitjes uit de airfryer met ricottacreme en pecannoten zijn hét bijgerecht voor kerst: krokant, zoet-hartig, romig en vol smaak. De spruitjes worden in de airfryer goudbruin en knapperig, krijgen een glans van knoflook en ahornsiroop en worden geserveerd op een zachte crème van ricotta en roomkaas. De pecannoten maken het helemaal af.

Ingrediënten:

  • 400 gram spruitjes
  • 1-2 el olijfolie
  • 2 el ahornsiroop + extra voor topping
  • 1 teentjes knoflook
  • handje pecannoten
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram roomkaas
  • peper en zout
     

Benodigdheden:

  • Airfryer of oven - bakplaat met bakpapier
  • Mixer of garde

Instructies:

  1. Verwijder de onderkantjes van de spruitjes, verwijder eventueel buitenste blaadjes en halveer ze. Spoel de spruitjes schoon in een vergiet en dep daarna goed droog. Belangrijk dat ze goed droog zijn zodat ze krokant worden tijdens het bakken.
  2. Doe de spruitjes in een kom en meng met de olijfolie en ahornsiroop. Snijd een teentje knoflook heel fijn, pers of rasp en voeg toe aan de spruitjes. Schep om tot alles goed vermengd is.
  3. Bak de spruitjes 12-15 minuten in de Airfryer op 180 C. Schud om halverwege. Dit kan ook in een oven, verdeel de spruitjes over een bakplaat met bakpapier en bak in een voorverwarmde oven op 200C voor 20-25 minuten.
  4. Hak de pecannoten grof - houd een beetje achter voor de garnering - en bak deze de laatste 2-3 minuten mee in de Airfryer of oven.
  5. Meng in de tussentijd de ricotta met de roomkaas, gebruik een mixer of een garde. Je hoeft het maar 1 of 2 minuten te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de ricottacrème op een bord of een schaal. Leg hier de gebakken spruitjes op. Maak af met nog een drizzle ahornsiroop en de overgebleven gehakte pecannoten. Bestrooi met wat grof zeezout. Serveer direct.
     

Dit recept  is ontstaan in samenwerking met EP:Beerepoot Cooking  . Iedere maand mag ik een recept verzinnen met tools, apparatuur of producten uit de winkel. Als je van koken houdt, gun jezelf dan hoogwaardige keukentools, dat maakt het koken nog veel leuker. Ga eens langs bij EP:Beerepoot Cooking in Hoorn en kijk je ogen uit ​Laat ons weten wat je ervan vindt deel je creatie op social media, vergeet niet @epbeerepoot.cooking en @marcellaschermer te taggen! #ReceptVanDeMaand #EPBeerepootCooking