
Pumpkin Spice Cake met glazuur
Marcella heeft weer een heerlijk Recept van de Maand in elkaar getoverd: pumpkin spice cake met glazuur. Een kruidige en smeuïge cake met een heerlijke cream cheese swirl. Het laagje glazuur van roomkaas met ahornsiroop maakt dit baksel niet alleen een smakelijke traktatie, maar ook een ware lust voor het oog!
Benodigdheden:
- Cakevorm 24 cm
- Standmixer of handmixer
- Fijne zeef
- Spatel
- Oven, boven- en onderwarmte
Ingrediënten:
Voor de pumpkin spice cake:
- 250 gram roomboter ongezouten op kamertemperatuur
- 200 gram kristalsuiker
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- 300 gram pompoenpuree
- 250 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 2.5 tl pumpkin spice kruidenmix
- 1/2 tl zout
- bakspray en/of bakpapier
Voor de cream cheese swirl:
- 200 gram roomkaas
- 1 eidooier
- 40 gram poedersuiker
Voor het glazuur:
- 100 gram roomkaas
- 50 gram roomboter - op kamertemperatuur
- 80 gram poedersuiker
- 2 el ahornsiroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden, boven-en-onder-warmte.
- Klop de roomboter samen met de kristalsuiker en lichte basterdsuiker met een mixer tot een romig en luchtig geheel. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met het volgende ei toevoegen tot het vorige ei helemaal is opgenomen. Doe dan het vanille-extract en de pompoenpuree erbij tot alles gemengd is. Klop het mengsel niet te lang door.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en de baking soda in een andere kom. Voeg de pumpkin spice mix toe en meng alles door elkaar.
- Spatel nu het beslag bij het bloemmengsel. Roer om met een spatel tot alles goed gemengd is.
- Voor de cream cheese swirl, klop de roomkaas los en voeg de eidooier en de poedersuiker toe. Roer tot het glad is.
- Gebruik een bakspray om de cakevorm in te vetten en gebruik eventueel een bakpapiertje. Vul de cakevorm voor 2/3e met het beslag. Maak een soort geul met de bolle kant van een lepel en verdeel het cream cheese mengsel. Zorg ervoor dat het de uiteinden van de cakevorm niet aanraakt. Bedek met het overige cakebeslag.
- Bak de cake in de voorverwarmde oven voor 45-60 minuten. Test of de cake gaar is door er met een (saté)prikker in te prikken. Als het stokje er droog uit komt, is de cake gaar. Laat de cake helemaal afkoelen.
- Bereid het glazuur. Klop de roomkaas los samen met de roomboter. Zeef de poedersuiker erbij (eventueel in delen zodat er geen klontjes ontstaan) en meng tot een glad glazuur. Voeg de ahornsiroop toe en roer dit erdoor.
- Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake. Besprenkel eventueel met nog wat extra ahornsiroop.
Dit heerlijke herfstrecept komt voort uit onze samenwerking met Marcella van Borrels & Bites. Ze voorziet ons iedere maand van een smakelijk recept, bereid met de tools van onze Cooking-afdeling! Bezoek de website van Marcella voor meer lekkere recepten.
Laat ons weten wat je ervan vindt deel je creatie op social media, vergeet niet @epbeerepoot.cooking en @borrelsenbites te taggen! #ReceptVanDeMaand #EPBeerepootCooking