
Pompoen pasta met burrata
Deze pompoenpasta met burrata is pure comfort food. Romig, zacht van smaak en met een frisse twist door de verse basilicum. De geroosterde pistachenootjes zorgen voor een lichte crunch die het gerecht helemaal afmaakt.
Benodigdheden:
- Gietijzeren pan (of hapjespan + ovenschaal)
- Kookpan
- Staafmixer of blender
Ingrediënten:
- 1 flespompoen
- 2 teentjes knoflook
- 700 gram passata
- 200 ml room
- 1 bol burrata
- 2-3 el pistachenootjes
- naar smaak verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie + extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snijd de flespompoen doormidden, verwijder de zaadjes.
- Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 4x4 cm. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Doe dit in een ovenbestendige pan of ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Schep om en rooster de pompoen 25-30 minuten in de oven.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking met wat zout. Giet af en bewaar wat van het pasta-water.
- Haal de pan uit de oven. Als je een ovenschaal gebruikt, verwarm een hapjespan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie en doe de pompoenstukjes in de pan.
- Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en verwarm een paar minuten. Maak er nu met een staafmixer een saus van. Je kunt ook alles in een blender doen en blenden tot een saus.
- Voeg de room toe en roer dit door de saus. Doe de gekookte pasta erbij samen met het pasta-water dat je hebt bewaard en schep alles om.
Dit heerlijke herfstrecept komt voort uit onze samenwerking met Marcella Schermer. Ze voorziet ons iedere maand van een smakelijk recept, bereid met de tools van onze Cooking-afdeling! Laat ons weten wat je ervan vindt deel je creatie op social media, vergeet niet @epbeerepoot.cooking en @marcellaschermer te taggen! #ReceptVanDeMaand #EPBeerepootCooking