Amandelcakejes met frambozen en witte chocola

Smeuïge amandelcakejes met zoete frambozen en witte chocola. Heel makkelijk om te maken en je hebt er geen mixer voor nodig. Je hoeft alleen maar de ingrediënten te mengen, de vormpjes te vullen en de cakejes te bakken in de oven. Heerlijk!

Je smelt de roomboter in een pannetje. In de tussentijd meng je de droge ingrediënten met elkaar. Dan voeg je de gesmolten boter toe en vervolgens de twee eieren. Spatel voorzichtig de frambozen erdoor en je beslag is al klaar. Vul de vormpjes tot net iets onder de rand, en je kunt ze al in de oven bakken.

Ik heb de cakejes gedecoreerd met gesmolten witte chocola, frambozen en gedroogde rozenblaadjes. Voor de witte chocola kun je het beste chocolade-druppels gebruiken, deze zijn geschikt voor het smelten. Of gebruik een witte chocola van goede kwaliteit. Bij een te hoge hitte kan witte chocola de eigenschap hebben om snel uit te drogen, met het gebruik van de druppels voorkom je dat. Gebeurt het toch dat jouw witte chocola te snel stolt, dan kun je een beetje neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) toevoegen en dit er met een garde doorheen mengen.

 

Benodigdheden:

  • Le Creuset bakvorm harten of muffinvorm
  • Steelpan en kom

 

Ingrediënten:

  • 100 gram roomboter ongezouten
  • 80 gram amandelmeel
  • 100 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 ei
  • 100 gram frambozen + extra voor garneren
  • 200 gram witte chocola - bijvoorbeeld chocolade druppels
  • garnering gedroogde rozenblaadjes optioneel

 

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden op boven-en-onder-warmte. Smelt de roomboter in de magnetron of in een steelpan.
  • Doe het amandelmeel, bloem, bakpoeder en suiker in een kom en roer dit door elkaar. Voeg de gesmolten roomboter en toe en meng dit door elkaar.
  • Kluts de eieren en voeg dit ook toe aan het beslag, meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de frambozen toe en spatel voorzichtig door het beslag.
  • Vet de bakvorm in met een bakspray of roomboter. Vul de vormpjes tot net iets onder de rand en bak in 20-25 minuten gaar. Test met een sateprikker of de cakejes gaar zijn, als de prikker en schoon uitkomt zijn ze goed. Laat iets afkoelen en verwijder dan uit de vorm.
  • Doe een klein laagje water in een steelpan en zet hier een hittebestendige kom op, de kom mag het water niet aanraken. Hak de witte chocola grof of gebruik chocolade-druppels (goed geschikt voor smelten), doe dit in de kom en laat het smelten. Besprenkel de cakejes met de witte chocola. Garneer met de frambozen en eventueel wat gedroogde rozenblaadjes.

 

Dit smaakvolle recept, geïnspireerd op het seizoen, is ontstaan in samenwerking met Marcella van Borrels & Bites, die ons altijd voorziet van een recept van de maand, gemaakt met tools van onze kookafdeling! Bezoek haar website voor meer smakelijke recepten.

​Laat ons weten wat je ervan vindt deel je creatie op social media, vergeet niet @epbeerepoot.cooking en @borrelsenbites te taggen! #ReceptVanDeMaand #EPBeerepootCooking